image
hl1

Praktisk information

Åbningstiderne er pt:

Mandag 7.15 – 16.00
Tirsdag 7.15 – 16.00
Onsdag 7.15 – 16.00
Torsdag 7.15 – 16.00
Fredag 7.15 – 15.30

Barnet skal altid være frisk og klar til at indgå i dagens aktiviteter

Da forskellige læger kan komme med forskellige anbefalinger, er der lavet disse regler for NATURligvis, der skal følges, uanset hvad lægerne siger, så alle børn følger samme regler:
Halsbetændelse
2 dage efter opstart af penicillin, såfremt barnet er symptomfri.
Børnesår
Når alle sår er tørret ind og alle skorperne faldet af.
Øjenbetændelse
Minimum 2 døgn efter opstart af behandling, såfremt barnet er symptomfri, dvs. øjnene skal være helt frie for puds.
Diarre
Minimum 24 timer efter første normale ble.
Opkast
Minimum 24 timer efter sidste opkast.
Roskildesyge (diarre og opkast samtidig)
Minimum 48 timer efter sidste opkast / første normale ble.
Influenza
Når barnet er feberfri og frisk, dvs. spiser og sover normalt og kan følge en normal hverdag.
Skoldkopper / hånd-fod-mund / børnesår
Når alle knopper /sår er tørret ind, skorperne faldet af og der ikke har været nye blærefrembrud i minimum 2 døgn. Frisk, feberfri og kan klare dagens program.
Feber (38,0 eller derover)
Feberfri og friskt (ofte har barnet brug for en feberfri dag eller to, før det er friskt efter f.eks. influenza. Så længe det er sløjt men uden feber er immunforsvaret meget nedsat, og risikoen for at blive syg igen er derfor forhøjet). Der modtages ikke børn med feber, uanset årsag (tænder, sygdom mv). 38 grader og derover, når barnet har været i ro i en halv time, betegnes som feber.
Tænder, forkølelse, sover ikke om natten mv
Når barnet kan følge en normal hverdag. Dvs. uden at være ekstra pyldret, ikke har brug for ekstra søvn, ikke har feber, spiser og bevæger sig normalt.

Ferie

NATURligvis’ ferieplan følger Hadsten Skoles ferieplan, dog kun 3 uger i sommerferien.
Der er lukket i alle weekends, på helligdage og Grundlovsdag.

Sygdom og vikar

Under ferie og sygdom er der ikke gæstedagpleje, og man skal selv sørge for alternativ pasning. Ved kortere møder, lægebesøg mv. kan der være vikar, der er godkendt af Favrskov Kommune.

Ved længerevarende sygdom er betalingen uændret de første 30 dage. Herefter overgåes til sygedagpenge, og betalingen herefter refunderes indtil raskmelding.

Ved min sygdom over 30 dage, kan pladsen opsiges af forældrene uden varsel og uden betaling i opsigelsesperioden.

NATURligvis har en fuldt udstyret sovehytte. Her har hvert barn sin egen krybbe med sele og sengetøj, samt en hjemmehæklet sovesprutte.
Under indkøring er der en barnevogn der kan stå i stuen eller på terrasen, til den lille ny har lært at sove med de andre børn.
Man må gerne medbringe egen vogn mv. hvis man ikke ønsker at bruge krybberne.

Barnet skal selv medbringe bleer, skiftetøj og overtøj der passer til årstiden. Da vi er ude hver dag og godt kan lide at lege med mudder og hoppe i vandpytter, skal tøjet hverken være fint eller dyrt, men det skal være brugbart, passe i størrelsen og af god kvalitet, dvs regntøjet skal være vandtæt, sommertøjet let og luftigt osv.

Spørg gerne inden indkøb af tøj, hvis du er i tvivl.

Indkøring af barnet er meget vigtigt og er det første barn man skal aflevere i pasning, kan det som forælder være svært og usikkert.

1 – Dit barn og dig skal vænne jer til huset, de andre børn og mig.
Her kommer I på besøg sammen om formiddagen, når dit barn har spist og er udsovet.
Besøget varer 1/2 – 2 timer hvor I begge sidder på gulvet og leger med de andre børn

2 – Dit barn skal lære du kommer igen.
Her kommer I begge ind og begynder at lege. Når dit barn er faldet til og leger fint tager du afsted. Husk at sige tydeligt farvel til barnet, så det ved du går. Du er væk 10 – 60 minutter og kommer igen mens barnet stadig er glad. I denne periode er får du sms om hvordan det går og om hvornår du skal komme tilbage. Du kan evt. gå en tur i skoven eller tage på biblioteket, så længe du kan være tilbage meget hurtigt, hvis dit barn bliver meget ked af det.

3 – Dit barn skal lære at sige farvel.
Nu afleverer du i entreen og siger farvel meget hurtigt. Det er en kort afsked da de fleste børn vil blive utrygge og kede af det hvis det trækker ud. Hvis dit barn bliver ked af det vil du selvfølgelig få en sms i løbet af de første 10 minutter om at dit barn er blevet glad igen.
Dit barn er her nu alene et par timer.

4 – Dit barn skal lære at spise.
Nu er dit barn klar til at blive og spise frokost med os andre. At spise sammen med andre kan være svært, da alt det nye der sker er mere spændende end maden.

5 – Dit barn skal lære at sove.
Dit barn er nu klar til at blive og sove til middag.
Når barnet vågner får du en sms, så du kan komme og hente.

6 – Hele dagen.
Nu er dit barn indkørt og klar til at være her så længe som du har brug for.

Børn er forskellige, og nogle kan klare flere punkter på en dag mens andre bruger flere dage på hvert punkt. De første punkter skal dog ikke trække ud, da barnet så lærer at du er med, og så vil de næste punkter med adskillelsen blive meget hårde.
Det er vigtigt du har tid nok til indkøring. Jo mere rolig og tryg du er omkring afleveringen af dit barn, jo lettere vil det være for dit barn.
I huset er der installeret Genvex i alle rum og de digitale termostater holder temperaturen på 22 grader hvor børnene er.

Hele huset er 100% røgfri døgnet rundt hele året.
Vi opfordrer til at der heller ikke ryges i haven under aflevering og afhentning, samt til sociale arrangementer.

Da tiden prioriteres børnene og ikke rengøringen bør man enten blive på måtten i entreen eller tage skoene af inden man kommer ind. Husk at lukke døren så hurtigt som muligt, så varmen bliver inde om vinteren og ude om sommeren.

NATURligvis har, lige som i kommunal dagpleje, børnehave og skole, ingen forsikring der dækker barnet, så det anbefales at I selv tegner en ulykkesforsikring.